Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται σήμερα η χώρα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην προσυνδιάσκεψη του κόμματος στη Καστοριά και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κορόϊδεψαν» τον κόσμο, τον «εξαπάτησαν», τον «παραπλάνησαν και οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση». «Τι θα ζητήσουν από τους πολίτες, να αυτοκτονήσουν μαζί τους;», αναρωτήθηκε.

Ads

«Όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ.

Τη μια μέρα καθαρογράφεται η συμφωνία και την άλλη μέρα, σαν κρύο σκωτσέζικο ντους, καμιά συμφωνία. Τη μια γίνεται πολιτική διαπραγμάτευση και την άλλη στα τεχνικά κλιμάκια. Τη μια βγαίνουμε από την κρίση και την άλλη στα ευρωπαϊκά όργανα άρχισαν να συζητούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, λες και το κάνουν για να τρελάνουν τον κόσμο. Από τη μια τα νταούλια της επιτυχίας και από την άλλη ο γκρεμός», σχολίασε αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό σε εθνική συνεννόηση, κι επανέλαβε ότι οι εκλογές δεν δίνουν διέξοδο, γιατί δεν τις αντέχει η χώρα, αλλά η Ν.Δ. δεν τις φοβάται.

Ads