Τον Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να βάλει στο κάδρο ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκτός από την παραπομπή Παπαγγελόπουλου θα διερευνηθεί αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο ιθύνων νους της σκευωρίας».

Ads

«Μένει να διερευνηθεί ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί του κ. Παπαγγελόπουλου. Διακρίνω πως ανησυχείτε γιατί θα διερευνηθεί και ποιοι άλλοι συμμετείχαν. Μήπως ο κ. Τσίπρας είναι ιθύνων νους της σκευωρίας;», υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Μένει να διερευνηθεί από την κανονική ανάκριση στο επόμενο στάδιο, ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί στην κατάχρηση εξουσίας. Δηλαδή ποιοί έδρασαν κάτω από τον Παπαγγελόπουλο – προφανώς οι τρείς εισαγγελείς Διαφθοράς, γνωστοί και ως “μαθητές” του. Οι ευθύνες Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανόλη είναι συγκεκριμένες και κατονομάζονται στο πόρισμα», υποστήριξε και πρόσθεσε: «αλλά διακρίνω πως ανησυχείτε και για το ότι θα διερευνηθεί, κάποια στιγμή, και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην “εγκληματική οργάνωση” και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο».

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ  είπε: «μίλησα εξ αρχής για συμμορία, είχα υποχρέωση να αντιδράσω, ήξερα και πού το πήγαιναν: Ήθελαν να πάνε στις εκλογές με κορυφαία στελέχη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Οικονομίας υπό ατιμωτική κατηγορία». Στη συνέχεια κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την «παραπομπή Παπαγγελόπουλου. Αν είναι αθώος δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε. Αν είναι ένοχος όμως τι ακριβώς υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας;».

Ads