«Η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει και θα τα καταφέρει, είναι το μήνυμά μας στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ.
 

Ads

Δίνοντας τη βασική προεκλογική του γραμμή ανάφερε ότι «θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους άλλους. Είμαστε η παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την ανάκαμψη την ευρωπαϊκή ταυτότητα την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα». Αναφέρθηκε ξανά στα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».
 
Έβαλε πάλι στόχο την αυτοδυναμία και ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό λέγοντας: «Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε». Αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου αφήνοντας αιχμή για τους «πολιτικούς εκείνους που μας έλεγαν ότι έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο» και ρωτώντας «τι έχουν να μας πουν τώρα με την εξέλιξη της υπόθεσης». Είπε ακόμη ότι στις 6 Μαΐου η ΝΔ θα βάλει τέρμα σε αυτόν τον κρατισμό.
 
Έκλεισε την σύντομη ομιλία του στους παλιούς και νέους Οννεδίτες λέγοντας ότι «στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια, η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, εμείς λέμε την αλήθεια και προσφέρουμε ελπίδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
 
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τον ξενάγησε στα γραφεία της Νεολαίας ενώ απηύθυνε μήνυμα και μέσα από τον διαδυκτιακό σταθμό σημειώνοντας ότι «στην πολιτική μένει εκείνος που μπορεί να κοιτάζει τους νέους στα μάτια, εμείς τους κοιτάζουμε στα μάτια και τους λέμε την αλήθεια”.
 
Μεταξύ των στελεχών που παραβρέθηκαν ήταν οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κωστής Χατζηδάκης και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης.
 
Εξάλλου αναβλήθηκε για την Κυριακή η προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο λόγω της απεργίας των τεχνικών της τηλεόρασης.