Να δείξουν την πόρτα «στη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών» κάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς τους ψηφοφόρους. Από την Τρίπολη όπου πραγματοποίησε ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως τώρα είναι η ώρα για να φύγει η κυβέρνηση που θέλει να διχάσει τους Έλληνες, που άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν χιλιάδες λαθρομετανάστες, που ανοίγει τις φυλακές για τους βαρυποινίτες και όμως κλείνει τα μάτια για τους Ρουβίκωνες.

Ads

«Ο λαός όμως θα πει «όχι άλλη κοροϊδία κ. Τσίπρα!…Όχι άλλη ηθική κατάπτωση κ. Τσίπρα!…Οι Έλληνες έχουμε αξιοπρέπεια!…Έρχεται το τέλος μιας κυβέρνησης που διώχνει τις επενδύσεις, διώχνει τις θέσεις εργασίας και διώχνει τα νέα παιδιά…Μιας κυβέρνησης που νομιμοποίησε τους κουκουλοφόρους, μιας κυβέρνησης που κυνηγάει κάθε Έλληνα που νοιάζεται και πονάει για την πατρίδα μας. Ε λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση τελειώνει! Έσπειρε ανέμους και τώρα θα θερίσει καταιγίδες» είπε ο Α. Σαμαράς εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Πατρίδα δεν είναι ‘κότερο χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη’» είπε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι το «αγαπημένο παιδί» των διάφορων ελίτ, αλλά και ο άνθρωπος που ξαναέβαλε τη χώρα σε νέο αχρείαστο μνημόνιο, την ώρα που αυτή έβγαινε από τα μνημόνια στο τέλος του 2014.

Ο Α. Σαμαράς επεσήμανε πως την Κυριακή ψηφίζουμε και για την Ευρώπη, καλώντας τους πολίτες να στείλουν στις Βρυξέλλες εκπροσώπους που αγαπάνε την πατρίδα τους «και όχι κόμματα εθνομηδενιστών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα σύνορα που πρέπει να τα φυλάμε, ούτε στη ασφάλεια των πολιτών που πρέπει να την περιφρουρούμε, ούτε στην ανάπτυξη που πρέπει να την στηρίζουμε. Ήταν δηλωμένος εχθρός της Ευρώπης κι έγινε ‘πιστό σκυλάκι’ των δανειστών! Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Απλώς διασύρει την Ελλάδα! Ιδιαίτερα όταν ταυτίζεται με τυραννικά καθεστώτα, όπως του δικτάτορα Μαδούρο στη Βενεζουέλα» είπε. 

Ads

Επισημαίνοντας πως στην Ευρώπη θα υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως αγωνιζόμαστε για μιαν Ευρώπη που θα μας βοηθήσει επιτέλους στην πράξη να ελέγξουμε τα σύνορά μας, που είναι και δικά της σύνορα. «Δεν πάει άλλο με τα καραβάνια των λαθρομεταναστών! Ζητούμε κλείσιμο των συνόρων στους ‘διακινητές’. Επαναπατρισμό όσων βρέθηκαν παράνομα εδώ, χωρίς να δικαιούνται άσυλο. Και δίκαιο καταμερισμό όσων έχουν δικαίωμα στο άσυλο και είναι πράγματι πρόσφυγες. Γιατί αποτελεί νομική και ηθική μας υποχρέωση να τους προστατεύσουμε» δήλωσε. 

«Σήμερα είσαστε καλύτερα, ή πριν τέσσερα χρόνια;» ρώτησε το πλήθος ο κ. Σαμαράς ο οποίος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Ο Τσίπρας νομίζει σήμερα – και καμαρώνει – ότι έλυσε ένα εθνικό θέμα. Δεν καταλαβαίνει ότι δημιούργησε ένα πολύ χειρότερο πρόβλημα, που θα το βρούμε δυστυχώς μπροστά μας» είπε για να συμπληρώσει πως ο εφιάλτης που ξεκίνησε το 2015 τελειώνει!

«Εσείς θα τον τελειώσετε. Μαζί θα τον τελειώσουμε. Η Κοροϊδία τελείωσε! Έρχεται η Νέα Δημοκρατία! Έρχεται η ελπίδα για τους Έλληνες, η προοπτική για την πατρίδα, η υπερηφάνεια για το λαό της και η ανακούφιση για όσους βλέπουν τους φόρους να τους πνίγουν και τις απειλές να γιγαντώνονται γύρω από τη χώρα».