Eπίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη, ουσιαστικά, δημόσια παρέμβασή του από τότε που αποχώρησε από την ηγεσία της ΝΔ.

Ads

Xαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη για τον τόπο επισημαίνοντας πως απέτυχε σε όλα και τον Αλέξη Τσίπρα «αδίστακτο» και «ανεύθυνο». Υποστήριξε μάλιστα, ότι παρέδωσε κράτος κι η κυβέρνηση το κατάντησε ένα απέραντο hotspot.

«Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Και έκλεισαν τις τράπεζες. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα βάλουν capital controls. Και έβαλαν capital controls – πιστωτικούς ελέγχους – που δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται. Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot!»

«Δυστυχώς, δεν έκαναν ‘κάποια λάθη’. Τα έκαναν όλα λάθος! Ήταν λάθος του κ. Τσίπρα ο Βαρουφάκης. Ήταν λάθος του η κα. Κωνσταντοπούλου. Ήταν λάθος του η κα. Τασία. Ήταν λάθος του που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν. Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως ‘δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες’, πως όλοι ‘πρόσφυγες’ είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει. Ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ. 

Ads

«Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά, θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία. Ή και για τσίρκο ακόμα. Γιατί όταν πας από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτοδιασυρθεί» υποστήριξε ακόμη. 

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο κύκλωμα των εκβιαστών υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τον συκοφαντεί προσπαθώντας να χρεώσει στον ίδιο και στη ΝΔ την υπόθεση. Δήλωσε μάλιστα ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι του είχαν επιτεθεί πολλές φορές με δημοσιεύματα και ότι στην πραγματικότητα στήριζε το ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και να μείνει σε ευρωπαϊκή πορεία» είπε τέλος ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή ελπίδα στον τόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει. Κι είμαστε όλοι δίπλα του».