Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, με την οποία κήρυξε και επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το κόμμα του.

Ads

Στο γνώριμο πλαίσιο, βάσει του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με καταστροφή, ο Αντώνης Σαμαράς είπε προς τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ πως «αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα μπει σε αβεβαιότητα και στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Όταν ακούς εκφραστές οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ να λένε δεν τρέχει τίποτα. Δεν είναι κινδυνολογία. Οφείλουμε να το λέμε γιατί πάμε σε εκλογές με όπλο μας την αλήθεια, αποτυπώνουμε την πραγματικότητα, όχι αποσιωπώντας την αλήθεια. Ο κόσμος τα ξέρει, καταλαβαίνει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως αν επιχειρήσει να υλοποιήσει κάποια από όσα έχει υποσχεθεί θα υπάρξει κενό 35-38 δις. «23 δις σε πρώτη φάση και 15 δις αμέσως μετά από την τρέχουσα στήριξη της ΕΚΤ στη ρευστότητα των τραπεζών». «Που θα τα βρουν;», είπε και αύξησε το κενό, μετά την πρώτη φάση, σε συνολικά 50 δις, δηλαδή επιπλέον 12 δις. «Τόσο είναι το ελάχιστο έλλειμμα που δημιουργεί το πρόγραμμά τους», είπε και συνέχισε: «Τι θα κάνουν στις 28/2 όταν λήξει η παράταση, θα ζητήσουν κι άλλη; Πόση; Θα την πάρουν; Πως θα πληρώνουν τόκους; Θα κηρύξουν στάση πληρωμών;»

«Η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι η σημαντικότερη αναμέτρηση που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Μια εκλογική μάχη που ο λαός μας δεν την ήθελε γιατί δημιουργεί κινδύνους τη στιγμή που η χώρα μόλις είχε βγει από την ύφεση, μόλις είχε βγει προς την κατεύθυνση της επόμενης ημέρας και παρόλα αυτά την έσυρε στις εκλογές μια μειοψηφία η όποια συνασπίστηκε με βουλευτές που συναθροίστηκαν με δυο κόμματα, από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Αύτη η συμμαχία των ανεύθυνων και των ακραίων ακύρωσε οριστικά και κάθε δυνατότητα συναίνεσης», τόνισε.