Η τροπολογία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις πέρασε από τη Βουλή, ωστόσο επέφερε κυβερνητικούς τριγμούς με έντονες αντιδράσεις βουλευτών και δύο «παρών» από το ΠΑΣΟΚ, των βουλευτών Απόστολου Κακλαμάνη και Μιχάλη Κασσή. Στον απόηχο παραιτήθηκε από βουλευτής και ο Ανδρέας Ψυχάρης. «Δεν αξίζει να υπηρετείς ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Ads

Ένας από τους βουλευτές της ΝΔ που εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και κυρίως για την στροφή της κυβέρνησης στο ζήτημα, καθώς αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ο ΕΝΦΙΑ θα ενταχθεί στη ρύθμιση, ήταν ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος μάλιστα ζήτησε παραιτήσεις και εξηγήσεις από τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο γαλάζιος βουλευτής είχε σύντομη συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή. «Γιατί τόση φασαρία ρε Γιώργο;» φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Βλάχος απάντησε πως «δεν γίνεται να εμφανίζονται οι βουλευτές ως εντολοδόχοι της τρόικας και του επεσήμανε το λάθος που έγινε με την επίμαχη τροπολογία». Ο πρωθυπουργός τον διέκοψε λέγοντάς του: «Όχι λάθος, λαθάρα».