«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στην Αγορά του Καταναλωτή στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών στου Ρέντη.

Ads

 
Μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων επισημαίνοντας πως με ανάλογες κινήσεις στηρίζονται οι ελληνικές οικογένειες που βιώνουν δύσκολες στιγμές και αυτό, όπως είπε, σημαίνει κοινωνική πολιτική. «Να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά, αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου» ανέφερε επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες.
 
«Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει, δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας από τους πολίτες να θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση πριν από 16 μήνες.
 
Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της ακρίβειας υποστηρίζοντας πως ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ενδεικτικά ανάφερε το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.
 
«Η Πολιτεία, στους τομείς του εμπορίου, ασκεί κοινωνική πολιτική. Δεν σημαίνει να αυξάνεις το έλλειμμα σε βάρος των πολιτών. Πρέπει να αξιοποιείς το πλεόνασμα και να στηρίζεις τους πολίτες. Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμό ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Κτίζεται όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες», δήλωσε.
 
Η Αγορά του Καταναλωτή θα λειτουργεί εφτά ημέρες την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος του οικογενειακού προϋπολογισμού σε τιμές περίπου 40% χαμηλότερα σε σχέση με αυτές της λιανικής.

imageΕν τω μεταξύ στα εγκαίνια της Αγοράς του Καταναλωτή παρευρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μάλιστα παρέλαβε και επιταγή 851.360 ευρώ ως τελευταία δόση από το συνολικό ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ που αποδίδει ο Οργανισμός ως επιστροφή κεφαλαίου στο ελληνικό δημόσιο, καθώς ο Οργανισμός έχει καταφέρει να γυρίσει σε κερδοφορία. Στα εγκαίνια βρέθηκε και ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος δήλωσε πως «είναι μεγάλη υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει τους καταναλωτές».

Για προσπάθεια «ωραιοποίησης» της «τραγικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της «Αγοράς του Καταναλωτή» στου Ρέντη.
 
«Στις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη λαχαναγορά του Ρέντη, καταγράφεται για μια ακόμη φορά η τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα», παρατήρησε η Κουμουνδούρου για να προσθέσει:
 
«Τη στιγμή που η φτώχεια και η ανεργία φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα, η αγορά ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, ενώ τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ο κ. Σαμαράς επαίρεται για τις κυβερνητικές επιτυχίες».

Ads