Η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η υπηρεσία του ΣΔΟΕ, για δύο χρόνια επί κυβερνήσεως Σαμαρά και ενώ επικεφαλής της υπηρεσίας είχε διοριστεί ο στενός του συνεργάτης, Στέλιος Στασινόπουλος, αδρανούσε και δεν ασχολήθηκε με εισαγγελική παραγγελία που υπήρχε για διερεύνηση της υπόθεσης Σταύρου Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Ads

Μετά τις υποθέσεις της «λίστας Μπόργιανς», του συμβούλου Σταύρου Παπασταύρου της «λίστας Λαγκάρντ», αλλά και του τιμολογίου της ΝΔ προς τον Τάκη Μαυρίκο, βασικό κατηγορούμενο για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το νέο «βαρίδι Σαμαρά» στη ΝΔ ακούει στο ονοματεπώνυμο «Στέλιος Στασινόπουλος». Πρόκειται για τον εφοριακό υπάλληλο που με τις «περγαμηνές» του ως προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσσήνης, υποδιευθυντής (για μία διετία) στο ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα, διορίστηκε, τον Αύγουστο 2012, από τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στη θέση του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, την περίοδο που ο Στέλιος Στασινόπουλος ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, υπήρχε συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία (ΑΒΜ ΟΙΚ ΜΑ ΠΕ 581/2-4-2013) για τη διεξαγωγή έρευνας που αφορούσε τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Κατά μυστηριώδη τρόπο, το ΣΔΟΕ ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία περισσότερο από… δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Ιουλίου 2015. Αφού δηλαδή είχαν αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και από το ΣΔΟΕ ο Στέλιος Στασινόπουλος.

Η «Δημοκρατία» υπενθυμίζει πως ο Στέλιος Στασινόπουλος έγινε περισσότερο γνωστός τον Δεκέμβριο του 2012, όταν συνηγόρησε σε αναφορές ανώτερου στελέχους του ΣΔΟΕ για τη φημολογούμενη εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη «λίστα Λαγκάρντ» και έφτασε σε επίπεδα «διασημότητας» όταν αναίρεσε την προηγούμενη κατάθεσή του.

Ads