Θερμό… τηλεφωνικό επεισόδιο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε – όπως ανέμεναν, άλλωστε, οι… μυημένοι του γαλάζιου στρατοπέδου – η συνάντηση που είχε η βουλευτής της ΝΔ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Ads

Την ώρα που είχε ήδη αρχίσει η συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά για να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, ο πρόεδρος της ΝΔ της απάντησε ενοχλημένος και εξέφρασε έντονα τη δυσφορία του μιλώντας της μάλιστα στον πληθυντικό: «´Επρεπε να με είχατε καλέσει πριν πάτε και όχι αφού πήγατε» της είπε.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη, η βουλευτής της ΝΔ της απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι για να συζητάμε τα προσωπικά μας. Θεώρησα ότι είναι υποχρέωση μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά τη συνομιλία μου με τον Πρωθυπουργό».

Κατόπιν αυτών ακολούθησε η ενημέρωση Σαμαρά από την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία, σύμφωνα πάντοτε με συνεργάτες της, αποκόμισε την αίσθηση πως η λύση στην κρίση δεν αναμένεται πριν από το τέλος του μήνα και πως, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανοικτός στο θέμα της εθνικής συνεννόησης και δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ads