Πρωί – πρωί συναντιούνται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για να λύσουν το… Μητσοτάκειο Δεσμό και άλλεςεξισώσεις που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή κυρίως την αξιολόγηση και τις επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο.

Ads

image

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο προαπαιτουμένων αλλά και το θέμα του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ που ακόμη παραμένει άλυτο και πρέπει να έχει αποφασιστεί έως τις 31 Ιουλίου. Αγκάθια των συζητήσεων των δυο κυβερνητικών εταίρων αποτελεί η εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές που θα γίνουν άμεσα και η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να δείξει ότι διαφοροποιείται από την σκληρή μνημονιακή γραμμή.
 
Εξάλλου εκπρόσωποι του κόμματός του κατέθεσαν χθες στον υπ. Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη τις διαφοροποιημένες προτάσεις του κόμματος για σειρά ζητημάτων. Οι προτάσεις αναμένεται να συζητηθούν προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες για το νομοσχέδιο που αφορά στον αιγιαλό – χθες υπήρξε και η διαφοροποίηση Μανιάτη – θα διατηρηθεί μόνο η διάταξη για τη χάραξη και θα αφαιρεθεί αυτή για τη χρήση γης.

image
 
Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το πακέτο των υπόλοιπων προαπαιτούμενων μέτρων (δασικός νόμος, φόροι υπέρ τρίτων κ.λπ.), τα οποία συνδέονται με τη δεύτερη υπό – δόση του 1 δισ. ευρώ. Πριν όμως γίνει αυτό ακόμη μια τροπολογία της κυβέρνησης κατακτά τα πρωτοσέλιδα…

Ads

image
 
Πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για του Φάρους και τη Στρατολογία και δίνει το δικαίωμα σε μεγαλοεργολάβους να αναλαμβάνουν έργα που έως τώρα δεν επιτρεπόταν λόγω περιορισμών που υπάρχουν στο συνολικό προϋπολογισμό ενός έργου πράγμα που εξασφάλιζε μερίδιο στην αγορά για τις μικρές και μεσαίες εταιρείες.