«Η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά το διάγγελμα Τσίπρα.

Ads

Όπως είπε, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες,  χωρίς ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας και τώρα «παρακαλάει» για νέο μνημόνιο.

Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και είπε ψέματα αφήνοντας τη χώρα στον αέρα, ενώ έκανε λόγο για κονδύλια που χάθηκαν. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι δεν είχε την «παλικαριά» να παραδεχτεί ότι με υπογραφή του έκλεισαν οι ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι «παρακαλάει για νέο μνημόνιο», ενώ σχολίασε πως όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, η οικονομία καταρρέει και ο λογαριασμός μεγαλώνει.

Ads

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως όσα κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στον αέρα και χαρακτήρισε μοιραίο λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για «παρωδία».

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι», γιατί όπως είπε η «υπευθυνότητα» των πολιτών θα νικήσει, την «ανευθυνότητα» της κυβέρνησης