Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ήδη αρχίσει, η μετάβαση στην επόμενη ημέρα πρέπει να γίνει με ασφάλεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης.

Ads

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται «σε συζητήσεις για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του μνημονίου για το πως θα προχωρήσει με ασφάλεια και σύνεση στην έξοδο με ασφάλεια». «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται τίποτα δεν έχει κλείσει», πρόσθεσε.

«Συζητήσεις γίνονται συνεχώς και δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Είδα τον κ. Ντράγκι, τον Γάλλο, Ολλανδό, Ιταλό πρόεδρο, τον Ισπανό και τον Ιρλανδό πρόεδρο. Είναι λάθος να αποτελεί αφετηρία για εξαγωγή συμπερασμάτων η κάθε συνάντηση. Είναι μία Ευρώπη ενωμένη και είναι θεμιτό να υπάρχει αυτή η επαφή», ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές του περί «ασφάλειας και σύνεσης» ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Η Ευρώπη δεν έχει μπει ακόμα σε τροχιά ανάκαμψης κάτι που είναι δυσάρεστο, το γεγονός ότι οι αναδυόμενες αγορές δεν έχουν την αύξηση του προϊόντος τους όπως αναμενόταν είναι δυσάρεστο, διεθνώς υπάρχει αναπτυξιακή δυσανεξία. Αυτά τα δεδομένα απαιτούν προσοχή μεγαλύτερη για εμάς, η Ελλάδα έχει ανάγκη για ασφάλεια στην μεταμνημόνιο εποχή. Βήματα μπροστά με ασφάλεια».

Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλαξε ο Μανωλιός…

Για νέο μνημόνιο με άλλο όνομα με τις ίδιες όμως δεσμεύσεις λιτότητας και εγκλωβισμού στις απαιτήσεις των πιστωτών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη «δήθεν έξοδο από το μνημόνιο».

«Άλλαξε ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς» είναι η χαρακτηριστική αποστροφή, ενώ στο ίδιο σχόλιο κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια απόκρυψης ότι «η επιτήρηση των δανειστών θα συνεχίζεται κανονικά, με τη χώρα δεμένη πισθάγκωνα σε αυτούς». Για άλλη μία φορά το κόμμα ζητεί εκλογές αναφέροντας ότι «η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, που θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα των πολιτών και θα εγγυηθεί την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».