Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε πως «έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας». «Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί, αλλά οι παλιές συνήθειες δεν τον αφήνουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 
«Οι εκλογές θα γίνουν το 2016» τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην «προσχηματική πρόταση μομφής που κατατέθηκε εκ του ασφαλούς γνωρίζοντας πως δεν θα περάσει» και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σημίωσε: «Πήγατε να μας ρίξετε και τώρα μας ζητάτε να παραιτηθούμε». Όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση «παίζει θέατρο» και «επικίνδυνα παιχνίδια εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές». «Σας τελείωσε η επανάσταση. Δεν σας βγήκαν οι δρόμοι τα πεζοδρόμια και επιστρέψατε στη Βουλή, εδώ δεν είναι πεζοδρόμιο» είπε.
 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως αυτή την περίοδο παίζεται ένα «ψυχόδραμα» στην αξιωματική αντιπολίτευση με «σύγχυση και αντιφάσεις». Συνεχίζοντας την επίθεση έκανε λόγο για «ατελείωτη πολιτική υποκρισία» και για «κύμα λαϊκισμού». «Η χώρα σας αφήνει πίσω κ. Τσίπρα», τόνισε.
 

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε επίσης πως «η κυβέρνηση θα έχει βγάλει τη χώρα από την κρίση μέχρι το 2016» και ευχήθηκε «ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει λύσει μέχρι τότε τις διαφορές του -καθώς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι καν αντιπολίτευση». «Ξεκινήσατε τον Σεπτέμβριο να ανατρέψετε την κυβέρνηση και τελικά ανατρέψατε τις ίδιες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το Τέξας», δήλωσε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και υποστήριξε πως «την πρόταση μομφής την έκανε για να γλιτώσει την πρόταση μομφής του Λαφαζάνη». «Μετατρέψατε τα αδιέξοδά σας σε πρόταση μομφής. Και πώς; Ψηφίζοντας εναντίον μας μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Εκεί το φτάσατε, εκεί καταντήσατε το κόμμα σας, και αυτό θα αποδειχτεί και το μεγαλύτερο σας λάθος».
 
«Μη δηλητηριάζετε  με φτηνό λαϊκισμό το Κοινοβούλιο. Πως θα γίνετε κυβέρνηση όταν δεν μπορείτε να γίνετε αντιπολίτευση. Και αν δεν σας βγήκαν τα πεζοδρόμια δεν θα τα φέρετε στο Κοινοβούλιο, εδώ δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο. Και τα μερκελιστές  ή τα εγκάθετους στους τοκογλύφους να τα κόψετε, μόνο εσείς η Χρυσή Αυγή και κάποιοι άλλοι που βρίσκονται σε μόνιμο παραλήρημα τα λένε». 

Ads