Ο Αντώνης Σαμαράς, από το Περιστέρι, υποσχέθηκε πως το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ δήλωσε πως «εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, ακόμα και στην περίπτωση αυτοδυναμίας, θα επιδιώξει και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο»

Ads

«Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» είπε μιλώντας στο δημαρχείο Περιστερίου και δεσμεύτηκε ότι το 2015 θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, επειδή, όπως τόνισε, η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες. «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» είπε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή και της ΔΗΜΑΡ και εν συνεχεία μόνο με το ΠΑΣΟΚ, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, που είχε κοινό παρονομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.

«Σας το δηλώνω. Εφόσον η Ν.Δ. βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο» είπε.

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε υποψήφιό του που κάλεσε το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνεργασία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για κόμματα που είναι κατ’ εξοχήν εναντίον της Ευρώπης. Επιπλέον αμφισβήτησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία και τόνισε πως τη λέξη αυτή άρχισε να τη χρησιμοποιεί έπειτα από την αρνητική απάντηση του ΚΚΕ.

Ads

«Την ώρα που είδε ότι δεν θα έχει συμμάχους, το γύρισε σε αυτό το καινούργιο παραμύθι και είπε τη λέξη “αυτοδυναμία”» δήλωσε και πρόσθεσε: «Εννοούσε αδυναμία συμμαχιών. Επειδή δεν έχει με ποιον να πάει, το βάφτισε “αυτοδυναμία”. Αυτό το παραμύθι ο κόσμος δεν το πιστεύει».