Άμεση ρύθμιση για το χρέος, συνεκτιμώντας και τις θέσεις του ΔΝΤ για νέο κούρεμα, ζητά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

 
«Η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι γίνει άμεσα, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη -προφανώς- και τις ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών. Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα», τονίζει και εκτιμά πως η εν λόγω συζήτηση θα αρχίσει σύντομα και το θέμα θα ρυθμιστεί μέχρι το φθινόπωρο, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
 
«Αφήνουμε τη μιζέρια σε όσους νοσταλγούν το χθες. Που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα σε εφιάλτη. Τον εφιάλτη τον διώξαμε! Και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας» σημειώνει.
 
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές δήλωσε πως «το αποτέλεσμα θα δείξει εάν θα επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην κρίση. Αν θα έχουμε περάσει οριστικά τα χειρότερα ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στα ακόμα χειρότερα.»
 
«Τώρα που η επιτυχία της χώρας επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει έδαφος, αντί να κερδίζει.  Το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, εμείς θα μπορούμε να πούμε -και θα πούμε- συνεχίζουμε», ανέφερε, εκτιμώντας πως το πρόβλημα το βράδυ των εκλογών θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σε ερώτηση αν θα απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση στον Φώτη Κουβέλη για συμμετοχή στην κυβέρνηση απάντησε: «Γιατί όχι;», ενώ για την εκλογή νέου προέδρου ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει 121 βουλευτές για να την μπλοκάρει. «Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας. Για να δούμε αν τότε θα εξακολουθεί να αρνείται. Ή μήπως τότε πια θα θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές;», τόνισε.