Θεαματικό come back του «αλά Σαρκοζί» σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σε δείπνο που παρέθεσε σε πρωτοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματός του, προοικονόμησε την ταχεία και δυναμική επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.

Ads

«Και ο Σαρκοζί έκανε come back» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκρίνοντας εαυτόν με τον Γάλλο ηγέτη που επέστρεψε σημειώνοντας μεγάλη νίκη στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία.

Τα παραπάνω ελέχθησαν το βράδυ της Τρίτης, σε μια χαλαρή συζήτηση με τους νέους βουλευτές της γαλάζιας παράταξης, σε ταβέρνα της Κηφισιάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος.

Οι προβλέψεις του όμως δεν έμειναν μόνο σε προσωπικό επίπεδο καθώς, ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε εμμέσως το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», λέγοντας πως πολύ σύντομα η ΝΔ θα δικαιωθεί και θα υπάρξει ανατροπή του πολιτικού κλίματος.

Ads

«Οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν πολύ πιο γρήγορα» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ανέφερε επίσης πως οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και τόνισε πως η ΝΔ είναι «ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής στην Ευρώπη».

Παρόντες στη συζήτηση ήταν οι Θόδωρος Φορτσάκης (Επικρατείας), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιώργος Κουμουτσάκος, Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαϊας), Αναστάσιος Δημοσχάκης (Έβρου), Κώστας Βλάσσης (Αρκαδίας), Βασίλης Γιόγιακας (Θεσπρωτίας), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας), Κώστας Αχ. Καραμανλής (Σερρών), Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινας) και Νίκη Κεραμέως (Επικρατείας).

Πληροφορίες – φωτογραφία: Βήμα