Ads

Σάλο προκαλεί στο διαδίκτυο βίντεο που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο να προτρέπει κατοίκους να κινηθούν εναντίον του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα λόγω της μόλυνσης του νερού της περιοχής με αρσενικό. «Βεβαίως και ο Πάχτας θα πρέπει να μην μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος», επέμεινε μιλώντας στον Σκάι. Μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο η παρενέβη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, δίνοντας εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». 

 
Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Το επίμαχο βίντεο έχει τραβηχτεί λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Πάνου Καμμένου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ακούγεται να λέει: «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον». Και αμέσως μετά προσθέτει:«Εμείς μαζί σας».
 
Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η πρωτοβουλία «Πολίτες Αριστοτέλη» η οποία σημειώνει: «Ο ‘πολιτικός πολιτισμός’ σ’ όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη ‘συμβουλή’ του».

Η εξήγηση που έδωσε ο Καμμένος για τη δήλωσή του: 

null

Ads

ΠΑΣΟΚ: Φασίζουσα η προτροπή του Καμμένου
 
«Η απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Πάχτα, έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών. Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΑΡ: Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της βίας

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της τονίζει «οι προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου αποτελούν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας. Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η ρητορική του κ. Καμμένου είναι επικίνδυνη». 
 

ΝΔ: Γνήσιος εκφραστής των πρακτικών της ΧΑ ο Καμμένος
 
«Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής. Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.
 
«’Πολιτικός’ ‘αρχηγός’ ζητά από ‘πολίτες’ να λιντσάρουν εκλεγμένο Δήμαρχο. Φαντάζομαι ότι ο Εισαγγελέας θα επιληφθεί…» είχε γράψει νωρίτερα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, σε σχετική δημοσίευση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

ΚΕΔΕ: Απαράδεκτη και πρωτοφανής κίνηση
 
Απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ την προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμένου για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα.
 
Όπως τονίζει η ΚΕΔΕ η προτροπή αυτή έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται τελευταία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποί της ενώ υπογραμμίζει πως τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.
 
«Είναι αδιανόητο αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να προτρέπει τους πολίτες σε πρακτικές, που αμφισβητούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Καμένος είναι ταγμένος να υπερασπίζεται και να υπηρετεί», καταλήγει.