Άμεσες πολιτικές αντιδράσεις προκλήθηκαν από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvxs.gr, για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων περίπου 6 εκ. πολιτών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά και την κωλυσιεργία που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές στην έρευνα της υπόθεσης. Όπως προανήγγειλε στο tvxs.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή. «Η αποκάλυψη του tvxs.gr εγείρει θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής τάξης» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης. Τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν άμεσα την υπόθεση καλεί η ΔΗΜΑΡ «Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα σημαίνει συνενοχή» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Ads

 
«Η αποκάλυψη του tvxs.gr εγείρει ένα θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής τάξης. Η διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων συμπολιτών μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση εμπορικών ή άλλων σκοπών σε βάρος τους και δίνει την εικόνα μιας αθωράκιστης πολιτείας» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 
 
Μιλώντας στο tvxs.gr, σημειώνει «προκαλεί εντύπωση το ότι ενώ αυτό το γεγονός έχει συμβεί εδώ και μήνες οι εκπρόσωποι της πολιτείας παρότι το επιβεβαιώνουν αρνούνται ή αποφεύγουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις, να ερευνήσουν και να καταλογίσουν τις σχετικές ευθύνες και κυρίως να θωρακίσουν το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων από την επανάληψη τέτοιας κλοπής ή διαρροής ευαίσθητων δεδομένων».
 
Ο Δημήρης Παπαδημούλης, μετά την αποκάλυψη του tvxs.gr, κατέθεσε μαζί με ακόμα τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκη, Γελαλή, Τσακαλώτου) σχετική ερώτηση στη Βουλή. «Η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπουργών, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά και ο επικεφαλής της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων οφείλουν έμπρακτα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, να καταλογίσουν ευθύνες εκεί που υπάρχουν και να θωρακίσουν το σύστημα» επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης και καταλήγει «κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ευνοεί το σβήσιμο των ιχνών, το κουκούλωμα της υπόθεσης και διευκολύνει να πέσουν στα μαλακά όσοι ευθύνονται γι’ αυτή τη σκανδαλώδη διαρροή».
 

 

«Οι πληροφορίες που φέρνει εκ νέου σήμερα στη δημοσιότητα ο ενημερωτικός ιστότοπος tvxs.gr, αναφορικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων πολιτών, προκαλούν εύλογα ερωτήματα και έκδηλη ανησυχία» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.
 
«Είναι απορίας άξιον γιατί το θέμα, μολονότι αποκαλύφθηκε πριν από 8 μήνες, δεν έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων. Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα σημαίνει συνενοχή».

Ads