Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 9 το βράδυ έξω από το κτίριο του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στην οδό Ψαρομηλίγκου στο Θησείο.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο βρίσκεται το ειδικό ρομπότ του ΟΤΕ, μέσω του οποίου ερευνάται ο μηχανισμός προκειμένου οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως, από τους αστυνομικούς που πήγαν εκεί, ανέφεραν ότι επρόκειτο για γκαζάκια μέσα σε σακούλα, που ο δράστης δεν μπόρεσε να ανάψει.

Ανακοίνωση  Ν.Δ. 

Ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία :

Ads

Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο Ίδρυμα “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης” είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι εχθροί της Δημοκρατίας στοχεύουν όσους την υπερασπίζονται και την ενδυναμώνουν. Αλλά η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου.