Μετά και την επίσημη αποχώρηση του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, πρώτος επιλαχών για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχωρεί από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Καλογρίτσας

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από την τηλεόραση και δήλωσε έτοιμος να πληρώσει την πρώτη δόση εντός των επόμενων 2-3 ημερών.

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε επίσης την πρόθεση του να διαπραγματευτεί με τον Alpha και το Star για να εξαγοράσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεσμευόμενος ότι θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας. Σε περίπτωση άρνησής τους σημείωσε ότι αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».

Ads

Τέλος, σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά τον απαιτούμενο έλεγχο του πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη, ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος, εντός των επόμενων ημερών, να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης που του αναλογεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να καταβάλλει 61,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της άδειας, ανεβάζοντας έτσι τα έσοδα στα κρατικά ταμεί από 246 εκατ. ευρώ σε 255.

Το σχόλιο της κυβέρνησης

«Προβλέψαμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την ακύρωση κάποιου υπερθεματιστή, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας μετά τις τελευταίες, καταιγιστικές εξελίξεις

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μίλησε στα «Παραπολιτικά», δηλώνοντας πως: «Αποδεικνύεται ότι έχουμε διοργανώσει ότι μια διαδικασία που έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα».

Αναφορικά με την στάση της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε: «Συνεχώς σκάνε οι αντιπολιτευτικές βόμβες που προσπαθεί να βάλει στα θεμέλια των τηλεοπτικών αδειών. Με τέτοιο τρόπο πολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία ενημέρωσης αλλά δελτία υπεράσπισης των συμφερόντων του κάθε ιδιοκτήτη».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη από την πλευρά της έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμός στο twitter: «Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα».