Τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πίσω από τις απεργίες των εκπαιδευτικών ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, δίνοντας «πολιτική χροιά» στις απεργίες και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «επενδύει στην ένταση, την οξύτητα και την πόλωση».

Ads

 
«Κάποιες δυνάμεις και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο επενδύει στην ένταση, στην οξύτητα και την πόλωση. Μιλάνε με όρους παρελθόντος, αλλά η ελληνική κοινωνία τα έχει βαρεθεί όλα αυτά και τους έχει γυρίσει την πλάτη», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και προσθέτει:
 
«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσουν κανονικά το σχολεία. Από εκεί και πέρα ρωτήστε την ΟΛΜΕ τι σκοπεύει να κάνει για να κρατήσει τα σχολεία… κλειστά».
 
«Την επιστράτευση δεν τη σκεφτόμαστε, το έχουμε πει ξεκάθαρα. Αυτό που πρέπει να κάνει το υπουργείο είναι να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές, τα βιβλία να είναι στη θέση τους και το ίδιο πρέπει να κάνουν οι καθηγητές, να είναι στη θέση τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται από την ελληνική κοινωνία. Όταν όλοι οι μαθητές στην Ευρώπη τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες προς το μέλλον, το να κρατάμε εμείς τα δικά μας σχολεία κλειστά είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό», σημείωσε ο Συμεών Κεδίκογλου.
 
Σχετικά με το νομοσχέδιο για το «νέο λύκειο», το οποίο ψηφίζεται σήμερα Τρίτη στη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε πως όχι μόνο «δεν αφανίζει μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος, αλλά αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση». Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις αναφέρει πως πρόκειται για «πολιτικές σκοπιμότητες και κάποια μικρο-συνδικαλιστικά συμφέροντα, που πάντα φρενάρουν οποιαδήποτε αλλαγή ή βάζουν φραγμούς σε οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό της δημόσιας ζωής».