Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, να έχει εμβολιαστεί εκτός σειράς σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρακάμπτοντας γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρύτανης του ΑΠΘ, φέρεται να εμβολιάστηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2021. Συγκεκριμένα από τα στοιχεία προκύπτει πως εκείνη την ημέρα εμβολιάστηκε πρόσωπο με το όνομα «Νικόλαος Παπαϊωάννου του Γεωργίου», ο οποίος εμφανιζόταν ως παθολόγος. Το εν λόγω πρόσωπο έχει γεννηθεί στις 15/5/1963. Την ίδια ημέρα δηλαδή που έχει γεννηθεί και ο πρύτανης του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. 

Δηλαδή έχουμε ένα πρόσωπο με το ίδιο όνομα, επίθετο, πατρώνυμο και ημερομηνία γέννησης με τον πρύτανη του ΑΠΘ. Επίσης ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που το εν λόγω πρόσωπο δήλωσε κατά τον εμβολιασμό του και αναγράφεται στην καρτέλα είναι καταχωρημένος στο όνομα «Πρύτανης Θεσσαλονίκης» ενώ και ο δεύτερος αριθμός είναι του σπιτιού του στη περιοχή Πεύκα.

Όπως αναφέρει το Documento, νοσοκομειακοί γιατροί επιβεβαιώνουν το γεγονός, τονίζοντας πως είναι προκλητικό να βλέπουν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου να εμβολιάζεται, προσπερνώντας τους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο ΕΣΥ και παίρνοντας τη σειρά ανθρώπων που είχαν πραγματικά ανάγκη το εμβόλιο καθώς ανήκαν στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ads

Επίσης όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο πρύτανης είναι καθηγητής κτηνιατρικής και όχι Ιατρικής, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον εμβολιασμό του. Ωστόσο φαίνεται πως ο πρύτανης ξεπέρασε και αυτό το εμπόδιο καθώς στην καρτέλα εμβολιασμού, όπως προαναφέρθηκε, εμφανιζόταν ως «Παθολόγος».

Σε επικοινωνία που είχε το Documento με τον Πρύτανη, αυτός αρχικά αρνήθηκε πως έχει εμβολιαστεί, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία δεν θέλησε να μιλήσει. 

Αυγέρη: Μαζί με τη συγνώμη να υποβάλετε και την παραίτησή σας.

Η αποκάλυψη προκάλεσε την αντίδραση της Αν. Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα είναι μία εκ των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρέθηκαν στο ΑΠΘ για να αποτρέψουν την εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο, στις αρχές της εβδομάδες, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε ξημερώματα, λίγες ημέρες αργότερα. Η επιχείρηση έγινε με το «πράσινο φως» του Ν. Παπαϊωάννου, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα, και ενώ την ίδια ημέρα, όπως προσωπικά είχε ενημερωθεί, είχε αποφασιστεί ο τερματισμός της κατάληψης των φοιτητών. 

Σε ανάρτησή της για το Νίκο Παπαϊωάννου, η κ. Αυγέρη σημειώνει: «Εμβολιασμός εκτός σειράς; Ισχύει κύριε Πρύτανη του ΑΠΘ; Αν ναι, οφείλετε μαζί με τη συγνώμη να υποβάλετε και την παραίτησή σας». 

Διαψεύδει ο πρύτανης

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι πρόκειται για ψευδή αναφορά και εξηγεί σημειώνοντας πως συμπεριελήφθην στη λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας προς εμβολιασμό ως επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Σημειώνει, δε, ότι η επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων εμβολιαστικών Αρχών έγινε από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρει ακόμη πως «η συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και προσωπικής μου στοχοποίησης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο δεν με αγγίζει».

Επανέρχεται με ηχητικό το Documento

Στην παραπάνω διάψευση του πρύτανη, το Documento παραθέτει την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και θέτει το ερώτημαμ για ποιο λόγο στην καρτέλα εμβολιασμού είναι καταχωρημένος ως παθολόγος, ενώ είναι καθηγητής Κτηνιατρικής.

Το μέσο προσθέτει, ότι στην ερώτηση αν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Νικόλαο Παπαϊωάνου του Γεωργίου που εμβολιάστηκε στις 11 Ιανουαρίου, ο πρύτανης απάντησε «όχι» ενώ στην διευκρινιστική ερώτηση μας με σκοπό την ταυτοποίηση των στοιχείων του αν η μητέρας του ονομάζεται Μαρία απάντησε και πάλι «όχι»;

Το ηχητικό ντουκουμέντο

Σε επικοινωνία του πρύτανη του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου με δημοσιογράφο του Documento σχετικά με το θέμα της εκτός σειράς εμβολιασμού του ακολούθησε η εξής συνομιλία:

«Σχετικά με καταγγελία που συνοδεύεται και με φωτογραφία και αφορά τον Νικόλαο Παπαϊωάννου του Γεωργίου, εμβολιάστηκε στο Γεννηματά στις 11 Ιανουαρίου και δεν ξέρω εάν πρόκειται για συνωνυμία ή εάν είστε εσείς;», ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Όχι, όχι» απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου

« Η μητέρα σας λέγεται Μαρία;», τον ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Όχι, όχι», απάντησε ξανά ο πρύτανης του ΑΠΘ.