Η κοινωνία είναι γονατισμένη και οι δανειστές, μάς έπιασαν από το λαιμό, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος.

Ads

 
Ο Αντώνης Ρουπακιωτης κάλεσε τους δικαστικούς να «ανασκουμπωθούν» και να «αυτοθυσιαστούν» ενώ υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να δώσουμε στην κοινωνία τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στο δικαστικό σύστημα».
 
Όπως είπε, και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης αφενός διότι βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους αφετέρου διότι δεν στάθηκε σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές, όσο θα έπρεπε.
 
Απευθυνόμενος στους δικαστικούς σημείωσε ότι οι θεσμοί και το δικαστικό σύστημα οφείλουν να ανταποκριθούν προς όλες τις απαιτήσεις, στον άνεργο που καταθέτει αγωγή, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον νεόπτωχο επαγγελματία. «Γι’ αυτό, συμμεριζόμενος το παράπονό σας, όλοι καλούμαστε να ανασκουμπωθούμε, να αυτοθυσιαστούμε. Επαναλαμβάνω να αυτοθυσιαστούμε, αυτό απαιτεί η κοινωνία», πρόσθεσε.