Μια νέα εκδοχή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα φέρεται να έδωσε ο χρυσαυγίτης δράστης Γιώργος Ρουπακιάς κατά τη συμπληρωματική απολογία του, στην οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε δεν γνώριζε ότι οι σημαίες στις κατασκηνώσεις της Χρυσής Αυγής ήταν των «SS».

Ads

 
Ο Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε πως στις 11:30 του τηλεφώνησε απόστρατος και του είπε να κατέβει στην τοπική. Ερωτηθείς γιατί πήγε, φέρεται να είπε πως νόμιζε ότι είχαν βάλει βόμβα όπως στα γραφεία του Πειραιά μία εβδομάδα πριν ή πως ήταν μαζεμένοι αναρχικοί. Όταν πήγε εκεί τους είπαν πως «έχει εγκλωβιστεί ένας δικός τους στο Κερατσίνι και να πάνε να τον απεμπλέξουν». Εξω από την καφετέρια «Κοράλλι» είδε «τους αναρχικούς και ήταν μαζί και ο Φύσσας» που τον έβρισε.

Παρακάτω, όπως φέρεται να είπε, ο Φύσσας με άλλους τέσσερις-πέντε, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, άρπαξε τον πτυσσόμενο σουγιά για εκφοβισμό, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, έκανε ένα-δυο βήματα, έπεσε πάνω του ο Φύσσας και του έριξε 4-5 μπουνιές και πάνω στην αυτοάμυνα τον χτύπησε. «Αφού ήσουν μόνος στο αυτοκίνητο και βλέπεις 4-5 να έρχονται, γιατί δεν έφυγες;» ρωτήθηκε από την ανακρίτρια. «Είχα θολώσει. Θύμωσα γιατί μου έβρισε το σπίτι. Οπως είχα παρκάρει, η πλευρά της πόρτας μου ήταν προς τον Φύσσα, ό,τι κι αν έκανα θα με προλάβαινε», απάντησε.
 
Μεταξύ άλλων ο Ρουπακιάς ρωτήθηκε και για τις φωτογραφίες από τις κατασκηνώσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης όπου εμφανίζονται σημαίες των «SS». «Δεν γνωρίζω τι σημαίες είναι. Εγώ δεν κράτησα ποτέ τέτοια σημαία», είπε. Για τα μηνύματα πειθαρχιας που λάμβαναν στο κινητό τους τα μέλη της ΧΑ (π.χ όλοι με στρατιωτικά παντελόνια στη τάδε εκδήλωση), είπε: «Σε εμένα ουδέποτε ήρθε τέτοιο μήνυμα. Άλλωστε η ιδιοσυγκρασία μου δεν δέχεται τέτοια μηνύματα».
 
image

Σημειώνεται πως συμπληρωματική απολογία έδωσε την Τρίτη και ο Γιάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος φέρεται ως ο συνοδηγός του Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς το κινητό του βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη, ενώ υπήρξαν και σχετικές μαρτυρίες. Ο Γιάννης Καζαντζόγλου δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτριών υποστηρίζοντας πως δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας. 

Ads