Στο «αέρα» βρίσκεται η σημερινή απολογία της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ads

Ο λόγος είναι πως ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενία Τζωρτζάτου.

Το αίτημα κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, σε περίπτωση που η κυρία Τζωρτζάτου δεν αυτοεξαιρεθεί από την ανάκριση ενώ είναι πιθανό να μπλοκάρει και την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης.

Η ίδια πέρασε την είσοδο της Ευελπίδων το πρωί.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Συγκεκριμένα ζήτησε να εξεταστούν οι ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακοπουλού, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τζωρτζάτου επιφυλάχθηκε και ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η 34χρονη, στην οποία οι δικαστικές Αρχές της καταλογίζουν ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της, έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα για τη Μαλένα και την Ίριδα, ενώ για τις 9 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μετά από τρεις προθεσμίες, που ήδη έχει λάβει για την απολογία της επί όσων της αποδίδονται στη δικογραφία που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε χθες νέα αιτήματα εξέτασης μαρτύρων ειδικών γνώσεων με βασικό ισχυρισμό ότι σφάλλει η Δικαιοσύνη που αποδέχθηκε τα ευρήματα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποδίδουν σε μη παθολογικά αίτια τους δύο θανάτους. Η εκτίμησή τους είναι ότι προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και πως δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια.

Αιχμές Κούγια για μεροληψία της ανακρίτριας σε βάρος της Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος άφησε αιχμές για μεροληψία της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέως του, μετά από αίτημα της κατηγορουμένης κατέθεσαν στην ανακρίτρια τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι «κονιορτοποίησαν την κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση των αυτοδιορισθέντων ιατροδικαστών Αθηνών, Καρακούκη και Καλόγρηα».