Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οποιασδήποτε μείωσης σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η θέση αυτή αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Ads

Όπως επανέλαβε, πληθυσμιακές ομάδες που έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όπως μητέρες με ανήλικα παιδιά, υπαγόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ΑΜΕΑ και ασφαλισμένοι προ του 1983, δεν πρόκειται να θιγούν. Ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε ότι στο λεγόμενο «mail Χαρδούβελη» προβλέπονταν ανατροπές για αυτές τις ομάδες. «Εμείς λέμε ότι κόκκινη γραμμή είναι για εμάς, καμία από αυτές τις ομάδες, τις συγκεκριμένες, να μη χάσει τη θεμελίωση του δικαιώματος της», υπογράμμισε.

Ο κ. Ρωμανιάς πρόσθεσε ότι, όταν μιλάμε για το ασφαλιστικό, πρέπει να προσεγγίζουμε το ζήτημα από δύο σκοπιές, δηλαδή, στο τι γίνεται σήμερα και στο τι θα γίνει στο μέλλον και διαβεβαίωσε ότι η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη και δεν υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν οι συντάξεις για τα επόμενα χρόνια.