Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και πήρε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου, που συνελήφθη χθες στο σπίτι της στο Παγκράτι. Φέρεται να συνταγογραφούσε πλαστές συνταγές για αντικαρκινικά φάρμακα, έχοντας ρόλο-κλειδί στο κύκλωμα που αποκόμιζε τεράστια χρηματικά οφέλη.

Ads

Η γιατρός είχε εξαφανιστεί,  μετά  την αποκάλυψη του σκανδάλου με το κύκλωμα που έκλεβε αντικαρκινικά φάρμακα από το Νοσοκομείο και τα διακινούσε παράνομα στη Γερμανία.

Η γιατρός εργαζόταν ως επίκουρος και βοηθός δύο ογκολόγων στο Λαϊκό, φέρεται υπεύθυνη για πλήθος εικονικών συνταγογραφήσεων μετά τον εσωτερικό έλεγχο και την έρευνα του ίδιου του νοσοκομείου που ακολούθησε, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Ήταν ακόμη ένας τρόπος απόκτησης αντικαρκινικών φαρμάκων από το κύκλωμα πέρα από την υπεξαίρεση που είχε εξασφαλίσει από τις δύο νοσηλεύτριες.

Ads

Η συλληφθείσα εξαφανίστηκε μερικές ημέρες από το σπίτι της στο Παγκράτι και στη συνέχεια επέστρεψε σε αυτό, θεωρώντας ίσως ότι δεν θα ξαναπάνε εκεί δεύτερη φορά οι Αρχές. Εκεί την εντόπισαν την Τετάρτη  οι αστυνομικοί και τη συνέλαβαν. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου και από εκεί θα οδηγηθεί σήμερα  στον εισαγγελέα. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται.