Δαιμόνιοι αποδεικνύονται οι Θεσσαλονικείς που έχουν βρει τον τρόπο για να μπορούν να ξαναχρησιμοποιούν τα εισητήρια των αστικών συγκοινωνιών και να μην αγοράζουν νέο.

Ads

Εκατοντάδες παραποιημένα εισιτήρια του ΟΑΣΘ έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στους υπεύθυνους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών.

Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών που έχουν εντοπιστεί από τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ με παραποιημένα εισιτήρια και έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

«Υπάρχει μια αυξητική τάση του φαινομένου. Τα εισιτήρια είναι γνήσια, απλά είναι ακυρωμένα. Οι δράστες σβήνουν την πρώτη ακύρωση- παρά το γεγονός ότι είναι από σινική μελάνη- με τη χρήση ασετόν ή άλλων χημικών ουσιών και τα χρησιμοποιούν ξανά. Βρήκαμε εισιτήρια παραποιημένα με χλωρίνη» όπως σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης στο “Πρακτορείο 104,9 fm”.

Ads

«Τα εισιτήρια αυτά δόθηκαν σε ειδικό χημικό εργαστήριο προκειμένου να διαπιστώσουμε τι υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί. Όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας από αυτή την υπόθεση μεταβιβάστηκαν στον εισαγγελέα», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ επεσήμανε στη συνέντευξή του πως «στην περίπτωση εντοπισμού, ο κάτοχος τέτοιων εισιτηρίων συλλαμβάνεται και οδηγείται στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου».