Σε ρήξη οδηγήθηκε η συνάντηση που είχε ο μέχρι πρότινος γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης με την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά,  με τον πρώτο να δηλώνει την παραίτησή του.

Ads

«Σήμερα συναντήθηκα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, .κ Φωφη Γεννηματα. Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες. Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κυρία Γεννηματα όπως έχει κάθε δικαίωμα σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος», πρόσθεσε ο Σταμάτης Μαλέλης, συμπληρώνοντας ότι «έρχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνημα πρέπει να είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα ασκήσει στα όργανα του Κόμματος την κριτική του για πράξεις και παραλείψεις που «οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου».

Ads

«Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω, δεν μπορώ να υπηρετήσω», καταλήγει στη δήλωσή του ο Σταμάτης Μαλέλης.

Ο ίδιος ο Σταμάτης Μαλέλης μιλώντας νωρίτερα στο documentonews.gr έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με την απόφαση του, σημειώνοντας: «Δεν κάνει την αριστερή στροφή που κρίνω ότι θα έπρεπε να κάνει το Κίνημα Αλλαγής»!