Ρήγμα στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της σοσιαλιστικής τάσης του Κώστα Χρυσογόνου έχει προκύψει αναφορικά με το μοντέλο λειτουργίας του κόμματος. 

Ads

Αύριο τα στελέχη της λεγόμενης Σοσιαλιστικής τάσης του κόμματος θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 12:00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. 

Στην συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί ότι ξεκινά στο εσωτερικό της Σοσιαλιστικής Τάσης διαβούλευση για ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το μοντέλο αυτό, όταν καταρτιστεί θα τεθεί σε ψηφοφορία. Εφόσον γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των μελών της τάσης και εφόσον δεν υπάρξουν συμβιβαστικές κινήσεις από τον υπόλοιπο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από το κόμμα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

Ads

Η απόφαση αυτή συζητήθηκε και πάρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της άτυπης Πολιτικής Γραμματείας της τάσης. Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην αυριανή συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, θα απαντήσει το μέλος της Σοσιαλιστικής Τάσης και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. Άλλα πασοκογενή στελέχη, όπως ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής και οι βουλευτές Αθανασίου και Πάντζας έχουν διαχωρίσει εδώ και καιρό τη θέση τους.  

Σημειώνεται ότι τα μέλη της τάσης, τον περασμένο Αύγουστο ζήτησαν τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση και με ελεύθερη συμμετοχή των κορυφαίων κομματικών οργάνων, δηλαδή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής. 

Τα μέλη της Γραμματείας της Τάσης είναι οι Κ. Χρυσόγονος, Σ. Πανταζής, Μ. Πετράκη, Ν. Μπαριτάκης, Π. Τριανταφύλλου, Ε. Ευθυμιάδης, Ρ. Σταυροπούλου, Α. Κοκορίκου, Ε. Βασιλάκη, Ε. Παπαδοπούλου και Γ. Αντώνενα. Και αναπληρωματικά μέλη είναι οι Κ. Ζαράγκα, Π. Σταυρίδης και Μ. Σπατιώτης.