«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στις 6 Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης που ήδη έχουν εξαγγελθεί», δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ads

«Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη σε ζητήματα που δεν λειτούργησαν όπως είχαν προβλεφθεί, να τα λύσουμε με δικές μας αποφάσεις», υποστήριξε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι δεν σημαίνει πως κάνουμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι και ότι δεν είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευτεί. Η τρόικα θα έρθει, καλώς να έρθει, είναι η προτελευταία αξιολόγηση, από εκεί και πέρα δεν πάμε φοβικά να αντιμετωπίσουμε τον έλεγχο».

Αναφορικά με τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «ήταν θετικό το αποτέλεσμα». Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο ο Π. Ρήγας σημείωσε: «Αυτό είναι, δυστυχώς, το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα. Αντί να υπάρξει συμβολή σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, έχουμε μια προσπάθεια απαξίωσης του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας. Είναι από τις παθογένειες της λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος και προφανώς οι ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι αυτό το κόμμα εκτός από κυριολεκτικά ανεύθυνο είναι και επικίνδυνο σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας».