Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters στην Ελλάδα βρίσκονται στο υψηλότερό τους ποσοστό οι λοιμώξεις από την αρχή της πανδημίας, αφού ο υψηλότερος μέσος όρος που έχει καταγραφεί έως τώρα, ξεπερνά πλέον τις 6.104 νέες μολύνσεις ημερησίως, με τις μολύνσεις της Δευτέρας να φτάνουν τις 7.335, ήτοι στην δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά.

Ads

398 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα αναφέρθηκαν μόλις τις τελευταίες 7 ημέρες, ενώ χθες Κυριακή η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν αναφερθεί 784.904 μολύνσεις και 16.295 θάνατοι λόγω του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού επιβεβαιώνεται το τραγικά μικρό νούμερο δόσεων που χρησιμοποιήθηκαν, όπερ σημαίνει ότι ποσοστιαία μόνο το 60,2 % του εν Ελλάδι πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Έτσι, αναπόφευκτα αιτιολογείται ότι σε διάστημα ενός μήνα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν ραγδαία και από 146 στις 4 Οκτωβρίου εκτοξεύτηκαν σε 356 στις 4 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, δεδομένο που καταδεικνύει την βραδύτητα στην εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, μαρτυρά ότι την τελευταία εβδομάδα, χορηγήθηκαν κατά μέσο όρο στην Ελλάδα 25.753 δόσεις την ημέρα, άρα με τον ρυθμό αυτό, υπολογίζεται ότι θα χρειάζονταν άλλες 84 ημέρες προκειμένου να χορηγηθούν δόσεις μόνο στο 10% του πληθυσμού.

Ads

Χαρακτηριστικό των στοιχείων αυτών, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν αγγίξει επίπεδα ρεκόρ αναφερόμενων κρουσμάτων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από δύο χρόνια, μαζί με την Ρωσία και την Ουκρανία, δύο χώρες με πληθυσμό ασύγκριτα μεγαλύτερο από της χώρας μας. Έτσι εντάσσεται στις 55 χώρες από τις 240 οι οποίες καταγράφουν έντονη άνοδο νέων μολύνσεων.