Στους όρους της συμφωνίας που θα προταθεί στην Ελλάδα κατέληξαν η Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταδίδει το Reuters.

Ads

Σύμφωνα με το πρακτορείο οι προτάσεις οριστικοποιήθηκαν μετά και τη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας και τη Γαλλίας με τους «θεσμούς» τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, στους όρους της συμφωνίας που θα προταθεί στην Ελλάδα κατέληξαν η Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times Πήτερ Σπίγκελ.

Όπως μεταδίδει τοι Reuters, «το κείμενο καλύπτει όλες τις πολιτικές-κλειδιά και αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων και θα συζητηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αύριο Τετάρτη». Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε επίσης στο πρακτορείο ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση εντός ωρών.

Ads

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος των Financial Times Πήτερ Σπίγκελ είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι την Τετάρτη αναμένεται να παρουσιαστεί το κείμενο της συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.