Την πληροφορία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ετοιμάσει σχέδιο για ένα δάνειο-γέφυρα άλλων 6,04 δισ. ευρώ για την χρηματοδότηση της Ελλάδας μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, μετά την ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, επικαλούμενο έγγραφο της ΕΕ που έχει δει.

Ads

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο προβλέπει ότι περίπου 4,4 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δόσεων προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ενώ 1,67 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μην υποστούν ζημιές χώρες εκτός της Ευρωζώνης.

Ανάλογες πληροφορίες μετέδωσε και η γερμανική εφημερίδα «Bild» η οποία σε νέο δημοσίευμά της ανέφερε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει βοήθεια ύψους 6 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός δανείου-γέφυρα, αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα την Παρασκευή.

Προσερχόμενος στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμήνυσε άλλωστε ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη δανειοδότηση της Ελλάδας, θα πάμε στη λύση του δανείου – γέφυρα.

Ads