Σε 19 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου 56χρονο Βρετανό που κατηγορήθηκε για βιασμό και κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση των θετών παιδιών του. Σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε η σύζυγός του.

Ads

Ο 56χρονος έμενε στον Ταυρωνίτη Χανίων. Είχε υιοθετήσει πέντε παιδιά τα οποία και κακοποιούσε κατ’ εξακολούθηση. Οι καταθέσεις των παιδιών προκάλεσαν σοκ στο δικαστήριο που δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, κρίνοντας τον ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση από οικείο πρόσωπο.

Για τη σύζυγο του Βρετανού, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της για απόκρυψη της αλήθειας και όλων όσων συνέβαιναν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Κρήτης, το ζευγάρι των Βρετανών λάμβανε μηνιαίως μεγάλα επιδόματα από το Βρετανικό κράτος για τα πέντε υιοθετημένα παιδιά. Ουσιαστικά ζούσαν από αυτά τα χρήματα, ενώ παράλληλα βασάνιζαν τα παιδιά. 

Ads

Την υποστήριξη των τριών από τα πέντε παιδιά έχει αναλάβει το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ η τοπική κοινωνία συμπαραστέκεται και έχει δηλωθεί επίσημα η διάθεση ενίσχυσης των παιδιών με κάθε τρόπο.