Μια κοπέλα 22 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από χτυπήματα αστυνομικών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με εσωτερική αιμορραγία.

Ads

Η διαδήλωση έγινε σε απάντηση συγκέντρωσης ακροδεξιών  για υποστήριξη στις δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο. Η εφημερίδα αναφέρει πως εκτός από την 22χρονη ακόμα μία γυναίκα είναι σοβαρά χτυπημένη στο κεφάλι, ενώ συνολικά έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για πρώτες βοήθειες. 

Τα επεισόδια μεταξύ των αντιφασιστών και  της αστυνομίας ξεκίνησαν από το δημαρχείο Ρεθύμνου ενώ στη συνέχεια η αστυνομία εγκλώβισε μια αρκετά μεγάλη ομάδα διαδηλωτών στην Πλατεία Μικρασιατών. Εκεί η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές περίπου 90 ατόμων τους οποίους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στοίβαξε σε ελάχιστο χώρο στο γκαράζ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.

Στο σημείο έσπευσε και εκπρόσωπος του Υγειονομικού ο οποίος τόνισε προς τους αστυνομικούς πως με βάση τις προφυλάξεις που λαμβάνονται αυτή την περίοδο οι συνθήκες κράτησης των διαδηλωτών είναι απαράδεκτες. 

Ads

Το απόγευμα της Κυριακής είχε προηγηθεί άλλη συγκέντρωση ομάδας ακροδεξιών στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη για «συμπαράσταση στους ακρίτες του Έβρου» με σύνθημα «Οχι στην Ισλαμοποίηση της Κρήτης» ενώ στη σχετική αφίσα ήταν γραμμένο το σύνθημα «Τούρκος εγώ δεν θα γενώ». 

Πηγή φωτό: goodnet.gr