Στην τουριστική επένδυση «Kassiopi Project» στην παρθένα και εξαιρετικής ομορφιάς, αλλά και περιβαλλοντικής σημασίας, περιοχή Ερημίτης στην βορειοανατολική Κέρκυρα, αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα του Guardian.

Ads

Διαβάστε επίσης

Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός για την επίσημη έναρξη των εργασιών, όπου αίσθηση προκάλεσε και η κυνική αναφορά του πως «κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το χτίζουμε», την ίδια ώρα που μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας αντιδρά και διαμαρτύρεται, εκφράζοντας την αντίθεσή της, πολλοί, το ρεπορτάζ του Guardian επισημαίνει πως ο θυμός είναι διάχυτος στο νησί, καθώς από την μία τάσσονται όσοι είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη μοναδική βιοποικιλότητα και από την άλλη οι «φίλοι» του Κ. Μητσοτάκη θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε ένα θέρετρο «εξαιρετικής πολυτέλειας».

«Από την άλλη πλευρά πρόκειται για μια φιλική προς τις επιχειρήσεις ελληνική κυβέρνηση και το ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο της NCH Capital, που απέκτησε τον φυσικό αυτό παράδεισο στη βορειοανατολική Κέρκυρα, όταν η Αθήνα στο απόγειο της κρίσης χρέους της πούλησε περιουσιακά στοιχεία λόγω έλλειψης μετρητών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα Guardian.

image

Ads

Μέχρι το 2026, η εταιρεία επενδύσεων ελπίζει να έχει μετατρέψει το ακρωτήριο «Ερημίτης», σε ένα θέρετρο «περιβαλλοντικά ευαίσθητο» με ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, βίλες και μια μαρίνα 60 θέσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

«Οποιαδήποτε καταστροφή ενός τέτοιου οικοσυστήματος θα ήταν αδιανόητη», δήλωσε η Η Λι Ντάρελ, η χήρα του Τζέραλντ Ντάρελ, του γνωστού Βρετανού φυσιοδίφη, που έζησε στην Κέρκυρα.