«Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου της G7 που πραγματοποιείται στη Βαυαρία.

Ads

Ενδεικτικό της θέσης του Ματέο Ρέντσι για την πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη ήταν και το μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter κατά τη διάρκεια της Συνόδου. «Καλό το πρώτο μέρος των εργασιών του G7 για την οικονομία. Σωστό να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και επενδύσεις, στοπ με την λιτότητα», ανέφερε.

Αναφερόμενο στο θέμα της Ελλάδας τόνισε πως «από όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με μια λογική θέση από την Ευρώπη». «Όμως και από τη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο προέκυψε πως πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό για να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ», ανέφερε, συμπληρώνοντας ωστόσο πως και »η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες».

«Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς», τόνισε. Σημειώνεται πως το ζήτημα της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων είναι μεταξύ των προτάσεων που έχει κάνει η ελληνική πλευρά ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για το ασφαλιστικό.

Ads