Ο στόχος για συγκέντρωση εσόδων 50 δισ. ευρώ από την πώληση κρατικής περιουσίας της Ελλάδας είναι «ρεαλιστικός», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι οι προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακοί πόροι της Ελλάδας θα εκτιμηθούν και θα πωληθούν σε μακρά χρονική περίοδο, που θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια. 

Ads

«Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές θα δημιουργήσουν έσοδα ικανά για να αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος για περίοδο μεγαλύτερη από 20 χρόνια» υποστήριξε και στη συνέχεια τόνισε ότι δεν πρόκειται για «ξεπούλημα». «Οι ιδιωτικοποιήσεις θα επιδιωχθούν με βραδύ ρυθμό, ώστε να εξασφαλιστεί η επίτευξη καλύτερων αποδόσεων» συμπλήρωσε. 

Μιλώντας στην ολλανδική Βουλή είπε ακόμη ότι εάν το ταμείο διαχείρισης των πόρων αυτών έδρευε στο Λουξεμβούργο, «θα επρόκειτο για υπερβολική παρέμβαση από μέρους της Ευρωζώνης». Στη συνέχεια σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία «χρειάζεται απελπιστικά» ξένες επενδύσεις διαμέσου της αποκρατικοποίησης πόρων των ελληνικού Δημοσίου.

Τόνισε ότι η Ελλάδα μέσω του δανείου – γέφυρα θα πρέπει να πληρώσει ΕΚΤ και ΔΝΤ, το οποίο υπογράμμισε ότι «πρέπει» να συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα. Πρόσθεσε ότι αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα υπάρχει ευρεία συναίνεση. 

Ads