Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή δήλωσε πως δεν θα υπερψηφίσει τις προτάσεις για συμφωνία, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων και έμμεση μείωση συντάξεων.

Ads

Σημειώνεται πως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζερδελής και Χατζηλάμπρου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν την πρόταση

Η Ραχήλ Μακρή ζήτησε διαπραγμάτευση με βάση την εντολή του λαού. «Οι πολίτες έδειξαν ότι διαθέτουν αρετή και τόλμη, να το δείξει και η κυβέρνηση», είπε.

Απώλειες ενδεχόμενως να υπάρξουν και από τους ΑΝΕΛ. Ειδικότερα τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ φέρονται να διαφοροποιήθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ως προς την υποστήριξη των προτάσεων προς τους δανειστές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτοί οι βουλευτές είναι οι Ξουλίδου, Χαϊκάλης, Μαυραγάνης και Κάτανας. Ωστόσο δεν είναι ακόμη σίγουρα αν θα επιμείνουν στην άποψή τους. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ είπε πως «δεν συνιστά εντολή ρήξης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» και πως «η κυβέρνηση αυτή δεν είναι παρένθεση αλλά θα συνεχίσει το έργο της». Και ο ειδικός αναγοριτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος τόνισε πως οι ΑΝΕΛ δίνουν την εξουσιοδότηση προς την διαπραγματευτική ομάδα ώστε να επιτευχθεί τελική συμφωνία, θα παράσχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.