«Απαγορεύω στους αθίγγανους, τους γύφτους και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίζουν».

Ads

Αυτή τη δήλωση έκανε το βράδυ του Σαββάτου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, κατά την τοποθέτησή του, στο πλαίσιο συγκέντρωσης για ενημέρωση, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο της Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς.

Αναλυτικά ο Θανάσης Δαβάκης είπε:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Ads

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για ‘πολιτικές’ και ‘φοβόμαστε’ και τις ‘ψήφους’ και δεν συμμαζεύεται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα». 

ΣΥΡΙΖΑ: Μέρα με τη μέρα, η ΝΔ του Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση

«Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη  σύρεται  όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές  ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: “παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν” (σ.σ.: δείτε το παρακάτω βίντεο), συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
• «Ενοχλημένος» ο Μητσοτάκης με το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Δαβάκη

Πρώτη αντίδραση από ΝΔ

Ακραίες χαρακτήρισε τις δηλώσεις με τις οποίες ο Θανάσης Δαβάκης απαγορεύει στους ψηφοφόρους Ρομά να τον ψηφίζουν, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Realfm. «Πρέπει να δούμε πώς προκλήθηκε η συγκεκριμένη αντίδραση, ποια συζήτηση υπήρχε, ωστόσο οι χαρακτηρισμοί είναι ακραίοι», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.