Ακόμη μια ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε, χθες, αυτή τη φορά στη Νέα Ιωνία, εναντίον ενός Πακιστανού. Η νέα επίθεση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά από εκείνη εναντίον τριών αντρών επίσης Πακιστανικής καταγωγής στο Νέο Ηράκλειο. 

Ads

Ο Βαρές Τ. είναι το θύμα της επίθεσης στη Νέα Ιωνία. Είναι μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας. Η επίθεση έγινε ανήμερα της συμπλήρωσης 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Βαρές δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από έναν άντρα που τον προπηλάκισε και τον χτύπησε. Αμέσως μετά επικοινώνησε με την ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας και την Πακιστανική Κοινότητα. Μέλη τους κατέφτασαν στο σημείο, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία. 

Ο δράστης και το θύμα οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας. Εκεί ο άντρας που χτύπησε τον Βαρές, επέδειξε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, προκλητική συμπεριφορά απέναντι στο θύμα του. Έξω από το τμήμα συγκεντρώθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι στον Βαρές, ο οποίος κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. 

Ads

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό διοργανώθηκε σήμερα με κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ της Ν. Ιωνίας.

«Για να αναδείξουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καλούμε όλους τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, τον κόσμο της εργασίας, τους νέους και τις νέες, να δώσουν το «παρών», να καταδικάσουν τη φασιστική επίθεση και να απομονώσουν τους φασίστες», αναφέρει το κάλεσμα. 

Πρόσφατα, στο γειτονικό Νέο Ηράκλειο, σημειώθηκε επίθεση ομάδας ρατσιστών εναντίον τριών μεταναστών από το Πακιστάν με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να οδηγηθούν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο.

«Η Ν. Ιωνία της εργατιάς, της προσφυγιάς και της αντίστασης, με ιστορία διαποτισμένη από το Μπλόκο της Καλογρέζας και από την αυτοθυσία ενάντια στο ναζισμό, δεν χωράει φασίστες», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας και τονίζει:

«Η μόνη απάντηση στα περιστατικά ρατσιστικής – φασιστικής βίας είναι η αλληλεγγύη στο διαφορετικό, η διαρκής δημοκρατική επαγρύπνηση και η παρουσία μας στις γειτονιές και στο δρόμο, δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που αποτελούν οργανικό κομμάτι της πόλης μας».