Επίθεση με πέτρες στο σπίτι του Αμίρ από το Αφγανιστάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα, σε μια ρατσιστική κλιμάκωση της υπόθεσης με την αφαίρεση της σημαίας από τον 11χρονο, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

Συγκεκριμένα, οι δράστες έριξαν πέτρες και μπουκάλια μπίρας και έσπασαν τζάμια. Εκτός των άλλων, πέταξαν και ένα σημείωμα με το οποίο έστελναν μήνυμα στην οικογένεια να φύγει.

Όπως είπε ο μικρός Αμίρ στο news 24/7, «είχαμε κοιμηθεί 3 ώρες και μας πέταξαν μεγάλες πέτρες και μπουκάλια». «Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Αμίρ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ads

Μάλιστα, η οικογένεια σήμερα το πρωί ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

image

image

image

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου στη Δάφνη, στο οποίο φοιτά ο Αμίρ έβγαλε μια ανακοίνωση που προκαλεί ερωτηματικά ως προς την θέση του έναντι της αφαίρεσης της σημαίας από το παιδί. Συγκεκριμένα, αν και εξέφρασε τη στήριξή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων, πρόσθεσε ωστόσο ότι «εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις»…

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρα ρατσιστική η επίθεση

Ανακοίνωση για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Η επίθεση με πέτρες στην κατοικία του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, είναι ξεκάθαρα ρατσιστική.

Οι πρακτικές που επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να απομονωθούν το συντομότερο δυνατό.

Καλωσορίζουμε, επιπλέον, τις όψιμες, αντιρατσιστικές ευαισθησίες της ΝΔ, υπενθυμίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είχε καταψηφιστεί από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την… αριστεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
• Υπουργείο Παιδείας για Αμίρ: Καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές

Η ΝΔ για την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ

Την καταδίκη της εκφράζει η ΝΔ για τον βανδαλισμό στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου το κόμματος τονίζει πως αυτή «αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα» προσθέτοντας πως «για αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο».

Βίντεο και Φωτογραφίες news247.gr