Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ads

«Εξαιρετική πρόοδο» στον τομέα των μεταρρυθμίσεων βλέπει για την Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί,  επικαλούμενος την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε το φως της δημοσιότητας χθες.

Ο αρμόδιος επί των Οικονομικών Υποθέσεων Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, τις λιγνιτικές μονάδες και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Ακόμη, ο Πιέρ Μοσκοβισί έκανε λόγο για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία και αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι αυτή η συνεργασία «δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο, δεν είναι σε καμία περίπτωση μνημόνιο»

Ads

Κλείνοντας, ο Επίτροπος κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο κ. Μοσκοβισί επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για την ελληνική οικονομία, όπου οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πηγαίνουν πολύ καλά και βρίσκονται στα επίπεδα του 2002 και 2003. «Συνεπώς είναι ένα πολύ σημαντικό σήμα ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι μετά τις συζητήσεις μας θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο επικείμενο Eurogroup», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρώσουμε τα τελευταία βήματα, είναι πολύ εφικτό και είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μοσκοβισί, εξάροντας τις αποδόσεις της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομία.

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ενώ θα απευθυνθεί και στην ειδική διαρκή επιτροπή των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στη διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.