Συνάντηση με ιδιαίτερο πολιτικό νόημα, και με υψηλή σημειολογία για τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, θα έχουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ads

Το ραντεβού, το οποίο κυοφορείτο εδώ και καιρό, έκλεισε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρώην πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, ο δε χρόνος στον οποίο αποφασίστηκε συνδέεται και με το «προσκλητήριο» που έχει απευθύνει στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γενηματά για συνάντηση στο Caravel αυτό το Σάββατο.

Η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου θα γίνει στη Βουλή και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανοίξει τον δρόμο για την σύμπραξκη του πρώην πρωθυπουργού με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η προϋπόθεση που θέτει για μια τέτοια προ΄σεγγιση ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η διατήρηση της αυτονομίας του ΚΙΔΗΣΟ, μένει ωστόσο να φανεί το κατά πόσο μια επαναπροσέγγισή του με το ΠΑΣΟΚ θα πυροδοτήσει την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Βενιζέλος έχει καταστήσει σε όλους τους τόνους σαφές πως η επιστροφή Παπανδρέου αποτελεί για εκείνον casus belli.

Ads