Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση προκάλεσε η τροπολογία της κυβέρνησης, που κατατέθηκε εσπευσμένα προκειμένου να παραταθεί για 15 μέρες η ασφυκτική προθεσμία που είχε δοθεί σε χιλιάδες δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη για επαναπροσδιορισμό των υποθέσεών τους για ρύθμιση της οφειλής. Με τροπολογία που έφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιανουαρίου η προθεσμία ενώ είναι  χαρακτηριστικό ότι από τους 40.000 δανειολήπτες μόλις το 10% είχε καταφέρει να υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, εγείροντας θέμα άμεσης κατάσχεσης για πάνω από 35.000 ακίνητα, όπως κατήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ads

Μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης, κινήθηκε σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι αντί να ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχτεί το λάθος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για θράσος:

Ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε:

«Με εντυπωσιακό ποδαρικό ξεκινάτε το 2021 κ. Τσιάρα. Είστε ο υπουργός που έχει νομοθετήσει στο πλαίσιο της κυβέρνησης αυτή την ασφυκτική ημερομηνία για χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι σε δύο μέρες δεν θα είχαν πλέον στο σπίτι τους εν μέσω πανδημίας. Και έρχεστε 2 μέρες πριν τη λήξη της ασφυκτικής διορίας -που είχαμε εξ αρχής επισημάνει ως τέτοια -να τροποποιήσετε τη δική σας επιλογή που παραλίγο να κοστίσει σε τόσες χιλιάδες ανθρώπους. 

Ads

Αντί να έρθετε με σεμνότητα και να παραδεχτείτε το λάθος σας, αντί να πείτε ότι “είχατε δίκιο που μας λέγατε ότι μέσα στην πανδημία δε γίνεται η έννοια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να είναι πως θα χάσει ο κόσμος το σπίτι του” αντί να έρθετε με ταπεινότητα και να πείτε ότι “ζητάω με τροπολογία στις 13 Ιανουαρίου να μην ισχύσει η ημερομηνία για την 15η Ιανουαρίου” έρχεστε με περισσό θράσος και αντικοινοβουλευτική πρακτική όχι για να μιλήσετε για αυτή την τροπολογία και να ζητήσετε συγγνώμη από τόσες χιλιάδες πολίτες για το άγχος που τους έχετε προκαλέσει, αλλά για να πείτε όσα είπατε για την κ. Αχτσιόγλου αλλά και για την ανακοίνωση που έβγαλε χθες εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και που, στην ουσία, σας υποχρέωσε να έρθετε σήμερα με την ουρά στα σκέλια και να καταθέσετε αυτή την τροπολογία. Αυτός δεν είναι τρόπος διακυβέρνησης της χώρας. 

Αν επιθυμείτε να είστε τόσον αυστηρός με την αντιπολίτευση ας είστε τόσον αυστηρός και με τον εαυτό σας! Δύο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας έρχεστε με τροπολογία χωρίς δε να μεριμνάτε τι θα γίνει με το επόμενο 15νθήμερο, τι θα γίνει με τις υποθέσεις αυτές; Με τις υποθέσεις που λήγουν 30 μέρες μετά; Τι θα γίνει; Αντί λοιπόν της σεμνότητας που θα άρμοζε, το θράσος».