Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το επίμαχο έγγραφο που απέστειλε η Ασφάλεια Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τους ακαδημαϊκούς που έχουν ασχοληθεί με τον όρο «τουρκική μειονότητα» ενώ μάλιστα κάνει γνωστό ότι διατάχθηκε αρμοδίως η διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί με το έγγραφο.

Η εξέλιξη της υπόθεσης επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvxs.gr. που έφερε στο φως το θέμα. Σημειώνεται πως της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ. και μετά το δημοσίευμα του tvxs.gr, είχε προηγηθεί και η παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας.

Το έγγραφο, μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Ροδόπης δεν αφορά σε πιθανή διάπραξη αδικημάτων από ακαδημαϊκούς αλλά σε αναζήτηση πραγματογνώμονα μετά από μήνυση κάποιων ακροδεξιών.

Στο έγγραφο χρησιμοποιήθηκε λάθος διατύπωση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίμαχη δικογραφία αφορά σε μήνυση της Χρυσής Αυγής σε βάρος του κόμματος Ειρήνης και Φιλίας της μειονότητας (DΕB) με αίτημα να απαγορευτεί πορεία που προγραμμάτιζε για την επέτειο του θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξηγήσεις από την εισαγγελία ζητά το υπ. Παιδείας για τις αποκαλύψεις του TVXS.gr