Βροχές, καταιγίδες και σε ορεινά ηπειρωτικά χιονοπτώσεις αναμένονται την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και οι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με την  ΕΜΥ.

Ads

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στη Κρήτη οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 4 έως 16, στην Ήπειρο από 4 έως 14, στη Στερεά από 5 έως 18, στην Πελοπόννησο από 5 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα στα νοτιοδυτικά 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Ads

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά στα δυτικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.