Περίπου 1,5 ώρα κράτησε η ακρόαση της Εύας Καϊλή στο Προδικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ads

Εξερχόμενος ο δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά. 

Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά εντός της ημέρας.

«Βασανιστήρια»

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα. Ο ίδιος κατήγγειλε, ότι η πελάτισσά του «ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της.».

Ads

Έκανε επίσης λόγο για «βασανιστήρια». Όπως ανέφερε, η Εύα Καϊλή τού είπε πως ήταν αρκετές ώρες στην απομόνωση, ενώ δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της σε βασικές της ανάγκες γι’ αυτό και δείχνει κουρασμένη και καταβεβλημένη.

Είπε ότι κατά την προηγούμενη ανάκριση στην οποία την κάλεσαν διήρκησε 16 ώρες, όπως είπαν οι συνήγοροί της, ζήτησε μία κουβέρτα και δεν της έδωσαν, ενώ δεν ήταν παρών κάποιος δικηγόρος της στο αστυνομικό τμήμα.

Με νομικά κριτήρια θα μπορούσε να αφεθεί με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, αλλά δεν ξέρουμε αν τα κριτήρια θα είναι νομικά, πάντα υπάρχουν τα πολιτικά κίνητρα.

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Αναφέρεται ωστόσο ότι η Ε. Καϊλή στη διάρκεια της κατάθεσής της είπε ότι θέλει να αφεθεί ελεύθερη για να προσέχει το παιδί της, καθώς είναι μόλις 23 μηνών και δεν μπορεί να μένει χωρίς τη μητέρα του, την ώρα που σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της παράτασης της προφυλάκισής του μέχρι τη δίκη.

Την ίδια ώρα, ο Αντόνιο Παντσέρι, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, υπέγραψε μνημόνιο με τις βελγικές αρχές, έτσι ώστε να «πέσει στα μαλακά», ενώ αποκάλυψε και χρηματισμό του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Μάλιστα, συνελήφθη και η λογίστρια του Παντσέρι, με τις κατηγορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, διαφθοράς και εγκληματικής δράσης, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο.